Drone ucrainene au atacat un centru de antrenament pentru pregătirea piloţilor, aflat în regiunea rusă Voronej (Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Două drone neidentificate au atacat Centrul rus de pregătire aviatică Chkalov Borisoglebsk din regiunea Voronej din Rusia în noaptea de 9 aprilie 2024.
Două drone neidentificate au atacat Centrul rus de pregătire aviatică Chkalov Borisoglebsk din regiunea Voronej din Rusia în noaptea de 9 aprilie 2024.

Două drone au atacat centrul de pregătire pentru aeronautică Borisoglebsk din regiunea Voronej din Rusia în noaptea de 8 spre 9 aprilie.  Sursele Ukrainska Pravda din cadrul Serviciului ucrainean de Informații al Apărării (GUR) afirmă că aceasta a fost o operațiune întreprinsă de serviciile de informații ucrainene.

Guvernatorul regiunii ruse Voronej, Alexander Gusiev a precizat că "forțele de apărare aeriană și mijloacele de război electronic aflate în zonă au detectat și distrus un UAV de tip aeronavă în regiunea Voronej. Informațiile preliminare indică faptul că nimeni nu a fost rănit. Suntem în curs de a afla care sunt urmările [atacului] la sol".

Youtube video image

Între timp, canalele rusești de comunicare de pe reţeaua Telegram au distribuit mai multe materiale video cu momentul atacului și au raportat că două drone au lovit Centrul de pregătire aviatică Chkalov din Borisoglebsk.

Prima dronă s-a prăbușit pe 9 aprilie, în jurul orei 03:00, pe fațada clădirii, la nivelul etajului patru. O oră mai târziu, a doua dronă a lovit același loc.

Surse din cadrul Serviciului de informații al apărării din Ucraina au declarat pentru Ukrainska Pravda că aceasta a fost o operațiune întreprinsă de serviciile de informații ale apărării ucrainene. Rapoartele preliminare sugerează că principala clădire a centrului de pregătire a fost lovită.

O sursă a declarat pentru Ukrainska Pravda că afirmațiile Rusiei potrivit cărora apărarea sa aeriană a doborât dronele ucrainene sunt false.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel