Dronă de fabricaţie rusească, prăbuşită în România (Foto). Aceasta pare a fi un UAV Orlan-10 folosit de armata rusă

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru zbor neautorizat după ce au fost sesizaţi de un bărbat din comuna Dumitra, judeţul Bistriţa-Năsăud, că a găsit duminică seara, în apropierea locuinţei, un aparat de zbor, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ).

Potrivit sursei citate, este vorba despre "un aparat de zbor de mici dimensiuni, fără pilot, tip aeromodel".

"În cauză, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 423 Cod Penal (zborul neautorizat), urmând a fi sesizată unitatea de parchet competentă", a transmis Poliţia.



Comuna Dumitra este situată la circa 12 kilometri de municipiul Bistriţa, de-a lungul DN17C, spre oraşul Năsăud, scrie Agerpres. 

 

DefenseRomania a anlizat imagininile dispinibilie pe internet cu drona prăbuşita în judeţul Bistriţa


Din câte se pare, aceasta pare a fi o dronă de supraveghere şi culegere de informaţii de tip Orlan-10.


Orlan-10 este un vehicul aerian fără pilot (UAV) cu rază medie de acțiune, polivalent, dezvoltat de firma rusă Special Technology Center LLC. UAV-ul este în dotarea Forţelor Armate Ruse.

UAV-ul Orlan-10 este destinat unei varietăți de misiuni, inclusiv recunoaștere aeriană, observare, monitorizare, căutare și salvare, antrenament de luptă, bruiaj, detectarea semnalelor radio și urmărirea țintelor pe terenuri greu accesibile.

Design și caracteristici UAV Orlan-10

Are o anvergură de 3,1 m, iar fuselajul său aerodinamic are o lungime de 2 m. Greutatea acestui UAV poate varia de la 12,5 kg și, respectiv, 16,5 kg.

Drona este lansată folosind o catapultă pliabilă, iar aterizarea sa se face cu ajutorul unui sistem de aterizare cu parașuta.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel