Două sisteme de rachete sovietice folosite ca posibile amenințări la exercițiul Red Flag Alaska

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Sistemele de rachete SA-8 „Gecko” și SA-13 „Gopher” dezvoltate în Rusia au participat în Alaska la exercițiul Forțelor Aeriene din SUA.

Sistemele de rachete se află în zona de instruire Yukon, lângă Baza Forțelor Aeriene Eielson și sunt folosite în timpul unui exercițiu de pregătire, numit RED FLAG-Alaska (RF-A). Acesta este un exercițiu anual de instruire al Forțelor Aeriene din SUA, care permite partenerilor SUA să dezvolte și să îmbunătățească interoperabilitatea prin planificarea și execuția de misiuni sigure și eficiente.

Sistemele SA-8 „Gecko” și SA-13 „Gopher” din epoca sovietică sunt utilizate pe teren pentru a reproduce diverse amenințări pentru aeronavele care participă la RED FLAG-Alaska și sunt esențiale pentru a asigura o experiență cât mai reală și pentru a spori pregătirea generală pentru piloți.

Zona de antrenament oferă unele dintre cele mai cuprinzătoare scenarii de formare din lume.

La exercițiu, în afară de SUA au participat și membrii ai Royal Air Force (RAF), Royal Australian Air Force (RAAF) și Royal Canadian Air Force (RCAF). În cadrul antrenamentelor soldații au făcut schimb de tactici, tehnici și proceduri, îmbunătățind în același timp interoperabilitatea. Aeronavele au fost găzduite la bazele aeriane Eielson și Elmendorf-Richardson din Alaska.

Vezi și: Bombardiere ruse Tu-95, interceptate de US Air Force în Alaska

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel