Bombardiere ruse Tu-95, interceptate de US Air Force în Alaska

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Tu-95MS
Tu-95MS

Mai multe avioane militare americane au fost azi mobilizate pentru interceptarea a două bombardiere Tu-95  ruse în Alaska.

Avioane de vânătoare americane au fost mobilizate, joi, pentru interceptarea a două bombardiere ruse în apropierea coastelor Statelor Unite şi Canadei, anunţă Comandamentul nord-american pentru apărarea aerospaţială (NORAD).

"Două avioane F-22 şi două CF-18, asistate de aeronave E-3 Sentry, KC-135 şi C-130 din cadrul NORAD au identificat pozitiv şi interceptat, pe 8 august, două bombardiere Tu-95 în Zona de identificare aeriană din largul statului american Alaska şi Canadei", a transmis Comandamentul nord-american pentru apărarea aerospaţială, potrivit Mediafax.

"Avioanele ruse au rămas în spaţiul aerian internaţional în zona Mării Beaufort; nu au intrat niciun moment în spaţiul aerian suveran american ori canadian", a dat asigurări NORAD.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel