Două nave NATO îşi anunţă prezenţa în portul Odesa

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
fregata ESPS Santa Maria F-81/F.Nvl. Spania
fregata ESPS Santa Maria F-81/F.Nvl. Spania

Potrivit ultimelor informații de presă, două nave aparținând Forțelor Navale din Spania și Canada vor ajunge în Odesa pe 01.04.2019. Informații relevante în acest sens au fost publicate pe site-urile ambasadelor celor două state membre NATO.

Spania și Canada vor participa la misiune cu fregatele ,,Santa Maria" (F81) respectiv ,,Toronto" (FFH 333), care vor staționa în portul ucrainean pe durata a câtorva zile, informează BSMAP.

Centrul de presă al Comandamentului Forțelor Navale din Ucraina a precizat că cele două nave fac parte din Gruparea navală permanentă a NATO - SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group) și vor ajunge în portul Odesa după ce vor executa misiuni de patrulare în Marea Negră împreună cu alte nave aparținând unor state membre NATO riverane Mării Negre.

Fregatele vor participa la exerciții de tip PASSEX împreună cu navele Forțelor Navale ucrainene, scopul acivităților fiind verificarea și creșterea nivelului de interoperabilitate între capabilitțile navale ale NATO și cele ale statelor partenere.

În prezent SNMG-2 este constituită din următoarele patru fregate: fregata regală olandeză Evertsen, în calitate de navă comandant, fregata regală canadiană Toronto, fregata turcă Gelibolu și fregata spaniolă Santa Maria.

Gruparea navală permanentă a NATO-2 (SNMG-2) a intrat în Marea Neagră, mai precizeaza BSMAP.

Pe 28.03.2019, Gruparea navală permanentă a NATO-2 (SNMG-2) formată din:
- fregata HNLMS Evertsen F-805/F.Nvl. Olanda-nava comandant,
- fregata HMCS Toronto FFH -333/F.Nvl. Canada,
- fregata TCG Yildirim F-243 /F.Nvl. Turcia,
- fregata ESPS Santa Maria F-81/F.Nvl. Spania,
a intrat în Marea Neagră.

În Marea Neagră, grupării i se vor alătura fregata Drazki (41) din cadrul Forțelor Navale Bulgare și fregataRegele Ferdinant (F-221) a Forțelor Navale Române.

Navele vor participa la exercițiul Sea Shield 2019 alături de nave din cadrul Forțelor Navale din Ucraina și Gerogia.

De la intrarea în Marea Neagră, gruparea navală a nceput să fie supravegheată și monitorizată de nava de cercetare electronică Ivan Khurs a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel