Două nave NATO au intrat în portul Odesa

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Două nave NATO, o fregată canadiană şi o fregată a Forţelor Maritime Militare ale Spaniei, au intrat luni, 1 aprilie, în portul Odesa. 

 
 

Navele Grupării maritime militare permanente a NATO Nr 2 (SNMG2) şi ale Grupării maritime militare permanente anti-mină Nr 2 (SNMCMG2) au intrat în portul Odesa, a anunţat managerul portului Odesa Evgheni Prokopeţ. El a precizat că în port au intrat, în total, două nave: fregata Forţelor Maritime Militare ale Canadei "Toronto" şi fregata Forţelor Maritime Militare ale Spaniei "Santa Maria".

(w670)

În timpul șederii lor în portul Odesa, căpitanii fregatelor se vor întâlni cu militarii Forțelor Armate ale Ucrainei și cu autoritățile locale, vor participa la exercițiile PASSEX împreună cu navele de război ale marinei ucrainene din Marea Neagră pentru a îmbunătăți interoperabilitatea cu navele Alianței și țărilor partenere.

Pe 23 martie, presa anunţa că o navă a Forţelor Maritime Militare ale Franţei "Capricorne" a intrat în portul Odesa. Pe 6 martie, alte două nave ale Forţelor Maritime Militare Turce au intrat în portul Odesa".

(w460)

Navele mai sus amintite vor face antrenamente de tip PASSEX în Marea Neagră, împreună cu forţele maritime militare ale Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel