Două nave britanice vânătoare de mine s-au ciocnit (Video). În urma unei defecțiuni HMS Chiddingfold a intrat în coliziune cu HMS Bangor

Darius Muresan |
Data publicării:
Momentul impactului când vânătoarele de mine britanice HMS Chiddingfold și HMS Bangor s-au ciocnit ca urmare a unei defecțiuni apărute la prima navă. Foto: Captură YouTube @GlobalWatch
Momentul impactului când vânătoarele de mine britanice HMS Chiddingfold și HMS Bangor s-au ciocnit ca urmare a unei defecțiuni apărute la prima navă. Foto: Captură YouTube @GlobalWatch

Incident neplăcut pentru Marina Marii Britanii după ce două nave vânătoare de mine s-au ciocnit ca urmare a unei defecțiuni la una dintre nave.

Incidentul a avut loc într-un port din Bahrain și a fost surprins video de către cei aflați în momentul respectiv la fața locului.

Totul s-a petrecut ieri, pe 19 ianuarie, când navele HMS Chiddingfold și HMS Bangor au intrat în coliziune. Navele participă la Operațiunea Kipion care „promovează pacea și stabilitatea” în Golful Persic și Oceanul Indian.

Pe imagini se poate observa cum HMS Chiddingfold a intrat în coliziune cu HMS Bangor, care se afla la doc în momentul impactului.

 

 

Vânătoarele de mine britanice HMS Chiddingfold și HMS Bangor s-au ciocnit ca urmare a unei defecțiuni apărute la prima navă

 

Surse din interiorul Royal Navy au confirmat pentru Daily Mail că a fost vorba de o defecțiune iar incidentul este în curs de anchetare.

„A fost o defecțiune. Echipajul navei HMS Chiddingfold nu a putut schimba traiectoria. Astfel că a fost forțat să privească neputincios cum HMS Chiddingfold se îndrepta spre HMS Bangor”, precizează o sursă din cadrul Royal Navy, publicația britanică citată.

Din fericire niciun marinar britanic nu a fost rănit, dar HMS Bangor a suferit daune vizibile grave.

Contraamiralul Edward Ahlgren, comandantul de operațiuni al Marinei Regale, a confirmat incidentul și precizează că o anchetă a fost deja demarată pentru a clarifica ceea ce s-a întâmplat.

„Sunt la curent cu un incident care a avut loc între două nave vânătoare de mine în portul din Bahrain. […] De ce s-a întâmplat asta rămâne de stabilit. Ne instruim personalul la cele mai înalte standarde și aplicăm cu rigurozitate standardele de siguranță a navelor. Din păcate, incidente de această natură încă pot apărea”, a precizat, citat de Opex360 și contraamiralul Edward Ahlgren, comandantul de operațiuni al Marinei Regale.

„O anchetă amplă este deja în curs de desfășurare (...) Regatul Unit va continua să joace un rol cheie în asigurarea siguranței navigației în regiune”, a conchis acesta.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel