Două elicoptere și un avion de luptă ale Rusiei s-au chinuit fără succes să doboare o dronă a Ucrainei (Video). UAV-ul a scăpat „nevătămat”

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Captură video GUR, cu drona ucraineană pe care un elicopter rus a urmărit-o și a încercat să o doboare fără succes în Crimeea
Captură video GUR, cu drona ucraineană pe care un elicopter rus a urmărit-o și a încercat să o doboare fără succes în Crimeea

Serviciul de Informații al Ministerului Apărării (GUR) din Ucraina a dat publicității imagini video cu o dronă ucraineană care „scapă nevătămată” dintr-o confruntare aeriană cu aviația rusă.

Pe imaginile surprinse de la bordul dronei se poate observa cum un elicopter rusesc urmărește drona și încearcă fără succes să o doboare. Potrivit GUR, incidentul a avut loc Crimeea ocupată temporar de forțele ruse.

Publicația ucraineană Pravda, care citează GUR, spune că e vorba de două elicoptere și un avion rusesc care nu au reușit să doboare drona. Materialul video publicat de GUR are 18 secunde. 

Youtube video image

 

Potrivit GUR incidentul a avut loc în zona Capului Tarkhankut, aflat în extremitatea vestică a Peninsulei Crimeea. 

„În ciuda focului continuu, drona noastră a părăsit „câmpul de luptă” nevătămată și s-a întors cu succes la bază”, precizează sursa citată.

 

Ucraina spune că incidentul în care o dronă scapă de un avion și două elicoptere rusești nu e izolat. În ultimul timp ucrainenii au intensificat atacurile cu drone în teritoriile ocupate și pe teritoriul rus

 

UAV-urile GUR reușesc din ce în ce mai mult să ocolească apărarea antiaeriană rusă, dar și aviația militară a Moscovei. În ultimul timp Ucraina a intensificat mult atacurile cu drone asupra teritoriilor ocupate de ruși, dar și asupra obiectivelor militare de pe teritoriul Rusiei, atacuri care au devenit o obișnuință în ultimele zile.

În cursul acestei săptămâni a avut loc și cel mai masiv atac cu drone. Astfel, după unul dintre cele mai eficiente atacuri cu UAV-uri pe care ucrainenii le-au efectuat asupra unor ținte strategice din Rusia, inclusiv asupra aerodromului Kresty de lângă Pskov, se poate vorbi despre pierderea definitivă a cel puțin patru avioane militare de transport IL-76 de către aviata rusă. Acesta este numărul de aeronave anunțat de un reprezentant al Serviciului de Informații al Apărării (GUR) din Ucraina, Andri Iusov. 

2. -imagine fara descriere- (atac-asupra-avioanelor-ruse-il-76_67901300.jpg)

Atacul din Pskov a avut loc pe 30 august. Concomitent au fost raportate atacuri și în Crimeea ocupată. E foarte posibil ca drona apărută în materialul video al GUR să facă parte din atacul respectiv.

Atunci, în zona Golfului Sevastopol din Peninsula Crimeea, forțele rusești de apărare antiaeriană au susținut că au respins un atac cu drone ucrainene.

Rușii au precizat pe 30 august că forțele Flotei ruse din Marea Neagră au respins atacurile vehiculelor aeriene fără pilot ucrainene în apropierea golfului central al Sevastopolului.

,,Conform informațiilor preliminare, în zona Golfului Sevastopol, forțele antidiversiune resping atacurile inamice cu drone dinspre mare”, a scris guvernatorul Sevastopolului, Mikhail Razvozhaev, pe canalul său de Telegram.

Potrivit precizărilor acestuia, toate forțele și serviciile din oraș au fost aduse în stare de pregătire pentru luptă.

De semnalat și faptul că săptămâna trecută forțele speciale ucrainene au reușit distrugerea unui sistem rusesc de rachete S-400, amplasat în Peninsula Crimeea. S-400 e cel mai modern sistem de apărare antiaeriană pe care Federația Rusă îl deține până la acest moment.

CITEȘTE ȘI: Debarcarea din Crimeea, surpriza pe care o pregătește Ucraina pentru forțele ruse? Care sunt șansele unui desant și unde este cheia

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel