Două corvete rusești ajung în Mediterană, unde portavionul american George H.W. Bush conduce o demonstrație de forță a NATO

Ionel Copcea |
Data publicării:
Corveta rusească Soobrazitelny, foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Corveta rusească Soobrazitelny, foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Surse de monitorizare a navigației de pe conturi de Twitter și Telegram au informat că, în seara zilei de 16.10.2022, noi nave de luptă rusești au intrat în Marea Mediterană.

Este vorba despre corvetele Stoikiy (545) și Soobrazitelny (531) din clasa Steregushchiy.

Ambele nave aparțin Flotei ruse din Marea Baltică și urmează să întărească escadra din Marea Mediterană, care în ultimele săptămâni a fost slăbită după ce mai multe mijloace navale au părăsit regiunea.

Cele două nave de luptă au însă capacități mai mici decât cele care au părăsit recent Marea Mediterană (cel puțin un crucișător, o fregată și un submarin).

În prezent, în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Armate ale Federației Ruse din Marea Mediterană se află crucișătorul Varyag și distrugătorul Amiral Tributs din cadrul Flotei din Oceanul Pacific și fregatele Amiral Kasatonov a Flotei de Nord și Amiral Grigorovici aparținând Flotei din Marea Neagră. De asemenea, escadra rusă include două submarine, respectiv Severodvinsk de la Flota de Nord și Krasnodar al Flotei din Marea Neagră.

 

Gruparea rusă are misiunea de a contracara forțele NATO din Mediterană

 

Recent, din Marea Mediterană a ieșit submarinul Novorossiysk al Flotei din Marea Neagră, care s-a deplasat la Șantierul naval din Kronștadt (Marea Baltică) pentru reparații.

Anterior, din Marea Neagră a ieșit și o grupare navală a Flotei de Nord, din care au făcut parte crucișătorul Mareșal Ustinov și distrugătorul Viceamiral Kulakov.

Gruparea navală rusă din Mediterană are ca misiune principală contracararea mijloacelor navale ale NATO din regiune.

În prezent, în zonă se află, în principal, portavionul american George H.W. Bush (CVN-77) și gruparea navală a acestuia. Din informațiile date publicității de reprezentanții americani rezultă faptul că portavionul a fost trecut sub comanda NATO, pentru participarea la exercițiul Neptune Strike-2022/2, care a început pe 14 octombrie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel