Două bombardiere strategice rusești Tu-160 au 'inspectat' granița Canadei

Tudor Curtifan / 01 feb 2020 / 17:42

NORAD (Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospațială) a anunțat că două bombardiere strategice Tu-160 ale Federației Ruse s-au apropiat de granițele Canadei.

Biroul de presă al Comandamentului a anunțat că în cursul zilei de „vineri, 31 ianuarie 2020, NORAD a identificat două bombardiere Tu-160 ale Federației Ruse care au intrat în Zona de identificare a apărării aeriene canadiene”. 

NORAD a subliniat însă că „aeronavele ruse nu au intrat în spațiul aerian al Statelor Unite sau Canadei”.

Potrivit presei din Canada, bombardierele strategice Tu-160 s-au apropiat de granițele Canadei din vestul Rusiei, după ce au traversat Polul Nord, dar au rămas în spațiul aerian internațional.

(w670) 

Global News precizează că NORAD a urmărit cu atenție zborul bombardierelor rusești, nefiind nevoie de interceptarea acestora.

Canadienii amintesc că incidentul a reprezentat prima apropiere a rușilor de granițele Americii de Nord din august anul trecut încoace.

Generalul Terrence O'Shaughness, comandantul United States Northern Command, a specificat că zborul bombardierelor rusești Tu-160 în apropierea spațiului canadian nu a fost decât „o continuare a acțiunilor agresive” pe care Federația Rusă le desfășoară.

De partea cealaltă, Ministerul Apărării al Federației Ruse a transmis că zborul bombardierelor Tu-160 a fost planificat.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy