Avioane F-35 Lightning II, teste pe portavionul Queen Elizabeth

Darius Muresan / 25 oct 2018 / 19:36

Două aeronave F-35 Lightning II au efectuat o serie de teste de pe portavionul HMS Queen Elizabeth, pe coasta de est a Statelor Unite.

Cele două avioane F-35B Lightning II au părăsit portavionul HMS Queen Elizabeth după finalizarea primei faze a unor teste complexe de zbor. Testele au fost efectuate cu succes pe coasta de est a Statelor Unite ale Americii.

Aeronavele au revenit la baza Aeriană Patuxent River, Maryland, pe 16 octombrie, după finalizarea primei faze a testelor, informează janes.com, in timp ce portavionul HMS Queen Elizabeth Elisabeta a ajuns la New York pe 19 octombrie unde a rămas o săptămână.

Cele două avioane F-35B au început testele pe portavionul HMS Queen Elizabeth pe data de 25 septembrie. Potrivit sursei citate, aeronavele au efectuat 98 de decolări pe durata exercițiului.

Înainte de finalizarea testelor, unul dintre avioane a efectuat primele lansări de bombe. Două bombe inactive GBU-12 Paveway II, cu ghidaj laser, au fost lansate cu succes.

HMS Queen Elizabeth este cel mai nou portavion al flotei navale britanice. Portavionul a fost inaugurat în decembrie anul trecut și a costat trei miliarde de lire sterine, construcția sa durând cinci ani.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy