Două avioane de antrenament T-38C Talon ale US Air Force s-au ciocnit la Baza Aeriană Vance

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Doi piloți și-au pierdut viața după ce două aeronave de antrenament T-38C Talon s-au ciocnit în aer joi la Baza Forțelor Aeriene Vance din Oklahoma, potrivit unui comunicat al US Air Force, citează defence blog. 

"Două avioane de la Baza Forțelor Aeriene Vance s-au ciocnit în aer, iar piloții au murit, azi la ora 9:10 a.m.", se arată în mesajul serviciului. „În momentul accidentului, aeronavele efectuau un antrenament. O echipă de inspectori va cerceta cauze accidentului. Până la o concluzie preliminară, toate avioane T-38C vor fi consemnate la sol”, se mai spune în comunicat.

În perioada noiembrie 2017 - noiembrie 2018 cinci aeronave T-38C s-au prăbușit, inclusiv unul de la Baza Aeriană Vance. Două dintre accidentele din acea perioadă au fost fatale, au relatat Stars and Stripes.

Site-ul Northrop Grumman spunea că T-38C Talon este primul avion supersonic de antrenament din lume. În perioada 1961-1972 au fost produse 1.200 de aeronave de acest tip, iar în prezent peste 500 sunt operaționale în US Air Force și NASA. De asemenea peste 72.000 de piloți ai US Air Force s-au antrenat în Talon T-38.

În prezent, T-38 este înlocuit cu cel mai nou avion de antrenament T-7A Red Hawk. În 2018, compania Boeing a primit un contract de 9,2 miliarde de dolari pentru construirea de aeronave T-X pentru a înlocui avionul T-38C al US Air Force. Acest contract prevede ca 350 de avioane de antrenament T-7A Red Hawk să fie livrate până în 2034.

Vezi și: T-7A Red Hawk a trecut testele de zbor în mare viteză la joasă altitudine

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel