Două aeronave AC-130U au fost retrase după 24 de ani de activitate

Eduard Pascu |
Data publicării:

Două aeronave de luptă AC-130U, considerate a fi cele mai inovatoare și letale din lume, au ajuns la final de carieră, conform comunicatului de presă al Forțelor aeriene din SUA.

Cele două aeronave ale Forțelor Aeriene AC-130U, din cadrul escadrilei a 4-a de operațiuni speciale, s-au întors la baze Hurlburt Field - Florida.

Potrivit revistei Scramble, când au aterizat, cele două AC-130U, cu numerele de serie 89-1056 și 90-0167, au fost întâmpinate cu un salut special de apă. Un total de șaptesprezece oameni din echipajul lui Spooky au zburat în serviciul USAF timp de peste 24 de ani.

Spooky este a treia generație de aeronave de război C-130. Toate au evoluat în prima linie, AC-47, la AC-119, și apoi AC-130A, care a fost baza de pornire pentru modernul C-130. AC-130H "Spectre" a fost lansat în 1972 și retras în 2015.

Înlocuite cu Călărețul Fantomă

 

Spookys au fost distribuite aproape în mod constant din 2001 și sunt înlocuite acum de Ghostrider (Călărețul fantomă) AC-130J, cel mai inovativ din lume.

"Ghostriderul este cea mai nouă și mai modernizată aeronavă de război în existență, care îndeplinește aceleași seturi de misiuni ca și Spooky, dar cu o avionică îmbunătățită, sisteme de navigație și un pachet de precizie de foc care include arme de 30 mm și 105 mm", se arată în comunicatul de presă. Ghostrider a ajuns la capacitatea operațională inițială în anul 2017.

Pachetul de arme noi modificate include senzori duali electro-optici cu infraroșu, tunuri de 30 și 105 mm, rachete AGM-176A Griffin, radar cu deschidere sintetică pentru toate condițiile meteo și capabilități GBU-39 bombe cu diametru mic. Senzorii permit gărzii să identifice vizual sau electronic forțele terestre prietenoase și obiectivele în orice moment, chiar și în condiții meteorologice nefavorabile.

Îmbinarea armelor cu un sistem de gestionare a luptei în rețea, o comunicare îmbunătățită și o conștientizare situațională îmbunătățesc capacitatea modelului AC-130J de a furniza puterea de foc necesară în câmpul de luptă.

Vezi și: Forțele aeriene americane desfășoară în Turcia avioane de luptă F-15E Strike Eagle

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel