Forțele aeriene americane desfășoară în Turcia avioane de luptă F-15E Strike Eagle

S.I. Catalin / 14 iun 2019 / 08:17

Forțele aeriene americane au desfășurat avioane de luptă F-15E Strike Eagle, aparţinând celei de-a 494-a escadrilă de luptă, în Turcia, potrivit Defense-Blog.

Potrivit unui comunicat de presă emis de forțele aeriene americane, avioanele Strike Eagle au fost transferate în Turcia pentru participarea la exercițiul Anatolian Eagle 19 alături de forțele aeriene din Turcia și alte forțe aeriene partenere.

Instruirea se va concentra pe îmbunătățirea pregătirii și a interoperabilității între unitățile participante. Exerciții precum Anatolian Eagle 19 au menirea de a sporii capacitatea aliaților și partenerilor de a răspunde mai eficient crizelor regionale și de a-și satisface propriile nevoi de securitate. De asemenea, formarea multinațională demonstrează angajamentul SUA față de apărarea colectivă și securitatea regională.

 

Exerciţiul Anatolian Eagle are loc la o bază aeriană din Konya, Turcia și include alte forțe aeriene partenere, deși nu au fost precizat care vor fi acelea. Exercițiul se concentrează pe "îmbunătățirea pregătirii și interoperabilității între unitățile participante", potrivit Forțelor aeriene ale SUA în Europa.

Este demn de remarcat faptul că relocarea aeronavelor de luptă are loc într-un moment în care relațiile dintre Turcia și Statele Unite sunt tot mai deteriorate, deoarece Ankara a achiziționat sistemul antiracheta S-400 din Rusia.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy