Donald Trump, o nouă declarație cu privire la Iran

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele american Donald Trump a declarat luni că dorește să se întâlnească cu liderii iranieni oricând și fără condiții prealabile. Declaraţia vine la doar o săptămână după un schimb dur de replici între preşedintele american şi mai mulţi oficiali iranieni.

Președintele SUA, care s-a întâlnit la începul acestei luni cu liderul nord-coreean Kim Jong-Um, a indicat că este pregătit să facă același lucru cu președintele iranian Hassan Rouhani, dacă omologul său ar dori o astfel de întâlnire tête-à-tête, potrivit timesofisrael.

O întâlnire cu Rouhani ar fi "bună pentru țară, bună pentru ei, bună pentru noi și bună pentru lume", a spus președintele.

Președintele Donald Trump a declarat că va fi dispus să se întâlnească cu liderii iranieni "oricând doresc" și că nu va impune condiții prealabile unei astfel de întâlniri.

"Într-adevăr, mă întâlnesc cu Iranul dacă sunt gata să se întâlnească", a declarat Trump în cadrul unei conferințe de presă a Casei Albe.

Comentariile președintelui au venit în contextul intensificării tensiunii dintre SUA și Iran. La începutul acestei luni, președintele la amenințat pe Rouhani într-o postare pe Twitter.

”Niciodată, dar niciodată, să nu mai amenințați Statele Unite sau veți suferi consecințe pe care puțini le-au suferit vreodată. Nu mai suntem o țară care va suporta cuvintele voastre demente de violență și moarte. Fii atent” - este mesajul președintelui Donald Trump.

Nu este clar dacă Iranul ar accepta orice fel de întalnire propusă, având în vedere amenințările pe care președintele SUA le-a avut la adresa declaraţiilor venite din partea Teheranului.

Preşedintele iranian Hassan Rouhani a avertizat Statele Unite ale Americii să nu se "joace cu coada leului", dând asigurări că un conflict cu Teheranul ar însemna "mama tuturor războaielor".

Relațiile diplomatice dintre SUA și Iran s-au agravat după ce preşedintele SUA, Donald Trump, a decis să retragă ţara sa din acordul nuclear iranian în luna mai, invocând presupusele sale defecte și activitățile maligne ale Iranului. Cu toate acestea, Agenția Internațională pentru Energie Atomică a confirmat în repetate rânduri că Teheranul nu a încălcat acordul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel