Donald Trump, o nouă declarație cu privire la Iran

DefenseRomania Team / 30 iul 2018 / 22:45

Președintele american Donald Trump a declarat luni că dorește să se întâlnească cu liderii iranieni oricând și fără condiții prealabile. Declaraţia vine la doar o săptămână după un schimb dur de replici între preşedintele american şi mai mulţi oficiali iranieni.

Președintele SUA, care s-a întâlnit la începul acestei luni cu liderul nord-coreean Kim Jong-Um, a indicat că este pregătit să facă același lucru cu președintele iranian Hassan Rouhani, dacă omologul său ar dori o astfel de întâlnire tête-à-tête, potrivit timesofisrael.

O întâlnire cu Rouhani ar fi "bună pentru țară, bună pentru ei, bună pentru noi și bună pentru lume", a spus președintele.

Președintele Donald Trump a declarat că va fi dispus să se întâlnească cu liderii iranieni "oricând doresc" și că nu va impune condiții prealabile unei astfel de întâlniri.

"Într-adevăr, mă întâlnesc cu Iranul dacă sunt gata să se întâlnească", a declarat Trump în cadrul unei conferințe de presă a Casei Albe.

Comentariile președintelui au venit în contextul intensificării tensiunii dintre SUA și Iran. La începutul acestei luni, președintele la amenințat pe Rouhani într-o postare pe Twitter.

”Niciodată, dar niciodată, să nu mai amenințați Statele Unite sau veți suferi consecințe pe care puțini le-au suferit vreodată. Nu mai suntem o țară care va suporta cuvintele voastre demente de violență și moarte. Fii atent” - este mesajul președintelui Donald Trump.

Nu este clar dacă Iranul ar accepta orice fel de întalnire propusă, având în vedere amenințările pe care președintele SUA le-a avut la adresa declaraţiilor venite din partea Teheranului.

Preşedintele iranian Hassan Rouhani a avertizat Statele Unite ale Americii să nu se "joace cu coada leului", dând asigurări că un conflict cu Teheranul ar însemna "mama tuturor războaielor".

Relațiile diplomatice dintre SUA și Iran s-au agravat după ce preşedintele SUA, Donald Trump, a decis să retragă ţara sa din acordul nuclear iranian în luna mai, invocând presupusele sale defecte și activitățile maligne ale Iranului. Cu toate acestea, Agenția Internațională pentru Energie Atomică a confirmat în repetate rânduri că Teheranul nu a încălcat acordul.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy