Donald Trump, nouă scrisoare de la Kim Jong Un: A fost adusă la graniţa

Mihai Ciobanu |
Data publicării:
Trump - Kim
Trump - Kim

Donald Trump, preşedintele SUA, aşteaptă o nouă scrisoare de la Kim Jong Un, liderul nord-coreean. 

Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat vineri că aşteaptă o nouă scrisoare din partea liderului nord-coreean, Kim Jong Un, despre care crede că va fi pozitivă, relatează AFP. "Ştiu că o scrisoare este pe cale de a fi livrată, o scrisoare personală de la Kim Jong Un, care a fost adusă la graniţa" dintre Coreea de Nord şi Sud în cursul zilei de joi, le-a spus el jurnaliştilor în avionul prezidenţial în timpul unui zbor între statele Montana şi Dakota de Nord. 

Acest mesaj urmează să îi fie înmânat de secretarul de stat american, Mike Pompeo, a explicat el, amintind un "mod elegant" de a comunica, "cum făceam în urmă cu mulţi ani înaintea acestor noi maşinării". "Cred că va fi o scrisoare pozitivă", a adăugat el, în contextul în care discuţiile privind denuclearizarea Peninsulei Coreene au intrat de curând într-o fază dificilă. 

Kim Jong Un, asigurări privind denuclearizarea Peninsulei Coreene

În timp ce contactele sunt ca şi îngheţate după ce, la sfârşitul lui august, Donald Trump a anulat vizita lui Mike Pompeo la Phenian, din cauza progreselor insuficiente în procesul de dezarmare a Coreii de Nord, o anumită destindere pare să marcheze din nou relaţiile dintre cele două ţări. Potrivit unui emisar sud-coreean care a vizitat în această săptămână capitala nord-coreeană, Kim Jong Un "şi-a exprimat hotărârea fermă în favoarea denuclearizării Peninsulei Coreene, precum şi intenţia de a acţiona în strânsă legătură cu Statele Unite" pentru "realizarea acestui obiectiv" şi aceasta "în "timpul primului mandat la preşedintelui Trump", care se încheie în ianuarie 2021. 

Cu toate că a cunoscut "dificultăţi în negocierile dintre Statele Unite şi Coreea de Nord", liderul de la Phenian a dat asigurări, potrivit raportului întocmit de emisarul sud-coreean", că "încrederea sa faţă de (preşedintele) Trump" rămâne "neschimbată". O declaraţie salutată de preşedintele american. "Ce a spus despre mine este foarte pozitiv", "nu a avut niciodată o declaraţie atât de pozitivă", şi-a exprimat satisfacţia vineri Donald Trump, reproşând presei că nu vorbeşte suficient despre asta. "A spus 'îl respect pe preşedintele Trump'", a insistat liderul de la Washington.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel