Donald Trump: Washingtonul nu poate avea rol de menţinere a ordinii în Afganistan

S.I. Catalin |
Data publicării:

Preşedintele american Donald Trump şi-a reafirmat marţi, în faţa Congresului american, dorinţa de a-i retrage la termen pe soldaţii americani, declarând că SUA nu pot avea rol de "menţinere a ordinii" în această ţară, relatează France Presse.

,,În Afganistan, determinarea şi valoarea combatanţilor noştri ne-a permis că facem progrese enorme şi sunt în curs convorbiri de pace", a spus el în cadrul discursului privind Starea Uniunii.

,,Nu este rolul nostru să servim drept agenţie de menţinere a ordinii pentru alte ţări", a adăugat el, reafirmându-şi dorinţa, exprimată în numeroase rânduri în campanie, "de a pune capăt celui mai lung război american şi de ne readuce trupele acasă".

Tot în discursul de marţi seară, Trump a vorbit elogios despre creşterea cheltuielilor pentru apărare în cadrul NATO, potrivit DPA.

El le-a spus congresmenilor că ţările membre ale Alianţei Nord-Atlantice au fost de acord să-şi majoreze cheltuielile pentru apărare cu până la 400 de miliarde de dolari. Suma avansată pare să se bazeze pe obiectivele NATO pentru 2024, comentează agenţia germană de ştiri.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel