Donald Trump consideră că nu este implicat în cazul Manafort

S.I. Catalin |
Data publicării:

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, consideră că nu este implicat de situaţia juridică a fostului său şef de campanie, Paul Manafort, transmite Reuters.

Avocatul preşedintelui, Rudy Giuliani, susţine acelaşi lucru despre procesul lui Michael Cohen, fost avocat al lui Trump.

Un juriu l-a declarat marţi pe Manafort vinovat de opt infracţiuni legate de fraude bancare şi fiscale, dar judecătorul nu va pronunţa eventuale condamnări înainte de 29 august. Trump a declarat că "îl doare rău" verdictul din procesul fostului său colaborator, dar a adăugat: "nu mă implică" şi "nu are nimic cu complicitatea cu Rusia".

Verdictul împotriva lui Manafort este un succes al procurorului independent Robert Mueller, care anchetează amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

Într-un alt proces, Michael Cohen, fost avocat personal al lui Donald Trump, a recunoscut marţi că a făcut plăţi pentru a influenţa alegerile din 2016. Cohen s-a declarat vinovat în faţa unei instanţe, conform unei înţelegeri la care ajunsese cu procuratura şi care include recunoaşterea mai multor încălcări ale legislaţiei privind finanţarea campaniilor electorale. Cohen a precizat că a aranjat plăţi "cu scopul principal de a influenţa alegerile", la indicaţiile unui candidat la o funcţie federală, pe care nu l-a numit.

Giuliani a comentat subliniind că acuzaţiile federale împotriva lui Cohen nu se referă la nicio presupusă încălcare a legii de către preşedinte, în schimb demonstrează "un model de minciuni şi necinste pe o perioadă semnificativă de timp" din partea fostului reprezentant legal al lui Trump. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel