DONALD TRUMP A FOST ACHITAT. Proces istoric în SUA, Trump fiind din nou declarat 'nevinovat' în timp record

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Fostul președintele american Donald Trump. Sursă foto: Trump White House Facebook
Fostul președintele american Donald Trump. Sursă foto: Trump White House Facebook

Donald Trump a fost achitat de către Senatul Statelor Unite ale Americii. Trump a fost acuzat de „incitare la insurecție” după incidentele de la Capitoliu din 6 ianuarie 2021.

Erau nevoie de 34 de voturi pentru a nu îl condamna pentru ca Donald Trump să fie achitat. Această cifră a fost atinsă iar Donald Trump este nevinovat.

Doar 7 republicani au „trădat” și au votat împotriva lui Trump. Pentru condamnare erau necesare 67 de voturi, adică două treimi din Senat

Potrivit CNN și Fox News, 43 de senatori s-au opus condamnării președintelui republican Donald Trump, în timp ce 57 au votat în favoarea condamnării. Cu toate că democrații dețin majoritatea și în Senat, ei nu au putut să convingă numărul necesar de republicani să voteze pentru condamnarea lui Donald Trump.

A fost cel mai scurt proces de impeachment din istoria Statelor Unite și totodată, este pentru prima oară în istorie când un președinte este pus sub acuzare de două ori într-un singur mandat.

Miza era una uriașă pentru că o eventuală condamnare l-ar fi blocat pe Donald Trump să încerce să candideze din nou în 2024. Trump a fost pus sub acuzare cu doar câteva zile de încheierea mandatului.

Amintim că data de 6 ianuarie 2021 va rămâne una de tristă amintire pentru democrația americană. Mii de susținători ai lui Donald Trump au dărâmat barierele de securitate și au forțat intrarea în Congresul SUA, unde congresmenii s-au reunit pentru a valida oficial victoria electorală a democratului Joe Biden.

Înainte cu câteva ore de incidente, Donald Trump a participat la protestul „Salvați America”, desfășurat în fața Casei Albe, unde a reiterat poziția sa cu privire la fraudarea alegerilor. Ulterior, protestatarii au forțat barierele de securitate pentru a pătrunde în Congres. Trump a revenit și le-a cerut celor prezenți la Capitoliu să evite violența. Situația este una fără precedent în istoria Statelor Unite ale Americii.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel