Doi soldați ruși au murit în Belarus în timpul parașutării de la granița cu Polonia. Parașutele nu au funcționat din cauza unei rafale de vânt

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse

Doi paraşutişti ruşi au murit vineri accidental în timpul manevrelor militare ale trupelor aeropurtate ruse şi belaruse care au avut loc în vestul Belarusului, în apropierea frontierei cu Polonia unde este în desfăşurare o criză generată de valul de migranţi ilegali orchestrat de preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko drept represalii pentru sancţiunile europene, transmite Agerpres, care citează AFP.

Într-un comunicat citat de agenţiile de presă ruse, Ministerul Apărării de la Moscova menţionează că paraşutele celor doi soldaţi nu au funcţionat corect ''din cauza unei rafale bruşte de vânt''. Ei făceau parte dintr-un grup de 250 de paraşutişti ruşi care au participat vineri la manevrele militare comune ruso-belaruse.

Armata rusă anunţase anterior că paraşutiştii săi au revenit la bazele lor permanente din Rusia după ce exerciţiul militar din Belarus s-a încheiat.

Într-o demonstraţie de sprijin faţă de aliatul său Belarus în contexul crizei provocate de valul de migranţi considerat de UE un ''atac hibrid'' din partea Belarusului, Rusia a trimis miercuri două bombardiere Tupolev Tu-22M3 să survoleze teritoriul acestei ţări.

Preşedintele Aleksandr Lukaşenko a declarat ulterior că i-a cerut omologului său rus Vladimir Putin să-l ajute la supravegherea aeriană a frontierelor Belarusului cu UE şi că zborul acelor bombardiere a făcut parte dintr-o operaţiune de acest fel.

CITEȘTE ȘI: Rusia și-a parașutat trupe la granița dintre Belarus și Polonia încercând să mute atenția din zona Mării Negre

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel