Doi francezi implicați într-o tentativă de asasinat a președintelui din Madagascar

Eduard Pascu |
Data publicării:

Parchetul din Madagascar a anunţat că a dejucat o tentativă de asasinat a preşedintelui Andry Rajoelina şi a arestat mai multe persoane "străine şi din Madagascar", relatează AFP.

"Mai mulţi cetăţeni străini şi din Madagascar au fost arestaţi marţi ca parte a unei investigaţii privind punerea în pericol a siguranţei statului", a declarat miercuri seara procurorul general Berthine Razafiarivony pentru jurnalişti, transmite Agerpres.

Printre persoanele arestate marţi se numără doi francezi, a anunţat o sursă diplomatică.

"Conform dovezilor materiale aflate în posesia noastră, aceşti indivizi au conceput un plan pentru eliminarea şi neutralizarea mai multor personalităţi din Madagascar, între care şi şeful statului", a mai spus procurorul.

"În acest stadiu al anchetei, care continuă, parchetul general se asigură că va fi făcută lumină în acest caz", a adăugat ea.

În timpul evenimentelor organizate cu ocazia sărbătoririi independenţei Madagascarului, pe 26 iunie, jandarmeria a anunţat că a dejucat o tentativă de asasinat a secretarului de stat responsabil cu jandarmeria, mâna dreaptă a preşedintelui, generalul Richard Ravalomanana.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel