Doi angajați ai unei baze aeriene lituaniene au fost acuzați de spionaj pentru Rusia

S.I. Catalin |
Data publicării:
baza militară Šiauliai, situată în nordul Lituaniei
baza militară Šiauliai, situată în nordul Lituaniei

Doi foști angajați ai Bazei Aeriene Šiauliai, deservită de forțele aeriene lituaniene au spionat pentru Federația Rusă, potrivit agenției de știri BNS, citată de Uawire.org.

În cadrul aceste baze aeriene este staționată o escadrilă a Forțelor Aeriene NATO. Ancheta autorităților lituaniene a constatat că angajații bazei militare Šiauliai, situată în nordul Lituaniei, au făcut fotocopii ale documentelor oficiale și ale altor informații cu circuit închis, dar neclasificate, ca urmare a instrucțiunilor pe care le-au primit de la serviciile de informații ruse, începând cu toamna anului 2014.

Ambii foști angajați ai bazei aeriene s-au declarat vinovați de spionaj pentru Rusia.

Cazul a fost audiat de Tribunalul Districtual Šiauliai. ,,Vineri, 22 martie, Tribunalul Districtual Šiauliai i-a interogat pe ambii inculpați acuzați de spionaj pentru Rusia. Aceștia s-au declarat vinovați", afirmă Vytautas Jončas, purtătorul de cuvânt al instanței.

Ca urmare a activității subversive a acestor angajați, Federația Rusă a primit date despre activitățile bazei aeriene și a personalului angajat în armata lituaniană, precum și despre armata altui stat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel