Doi algerieni, arestaţi într-o operaţiune antiteroristă la Barcelona

Eduard Pascu |
Data publicării:

Poliţia a arestat marţi dimineaţă doi bărbaţi algerieni în timpul unei operaţiuni antiteroriste desfăşurate la Barcelona, al doilea mare oraş al Spaniei, transmit Reuters şi EFE.

Cei doi algerieni erau parte dintr-o celulă care făcea obiectul unei anchete din 2017. Celula, care acum este total dezmembrată, intenţiona să comită un atac cu explozibili în Barcelona.

''Investigaţia ne-a permis să identificăm zonele în care celula teroristă intenţiona să acţioneze, precum şi să aflăm că gruparea începuse deja să aibă capacitatea de a şti cum să facă încărcături explozive şi să obţină armele de luptă de care avea nevoie pentru a comite atacul'', a menţionat poliţia catalană.

Activităţile grupărilor jihadiste rămân o prioritate pentru poliţie în Spania după ce militanţi islamişti au folosit o furgonetă pentru a lovi trecătorii pe bulevardul Las Ramblas din Barcelona în august 2017 şi, la câteva ore, au comis un atac într-un alt oraş catalan, Cambrils, ucigând în total 16 persoane. În luna mai, poliţia a arestat în Barcelona un marocan suspectat de legături cu gruparea jihadistă Statul Islamic şi despre care se crede că plănuia să comită un atac terorist, transmite Agerpres.

De la începutul anului până la 5 iulie, în Spania au fost arestaţi 16 presupuşi luptători jihadişti, conform datelor Ministerului de Interne de la Madrid.

Citește și: Spania vrea să achiziţioneze 1.000 de transportoare blindate de tip Piranha V

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel