Documente clasificate cu caracteristicile avioaneleor F-16 şi F-15, publicate pe forumul jocului video War Thunder

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Prezentare grafică a avionului F-16 Fighting Falcon. Sursa Foto: War Thunder.
Prezentare grafică a avionului F-16 Fighting Falcon. Sursa Foto: War Thunder.

În decurs de 24 de ore, documente clasificate despre F-16 Fighting Falcon și F-15E Strike Eagle au fost publicate online pe o platformă virtuală de discuţii asociată jocului video War Thunder. La 17 ianuarie 2023, pe forumul jocului WarThunder au apărut documente care conțineau informații despre racheta aer-aer AIM-120 care face parte din dotarea avionului F-16 Fighting Falcon Pe 18 ianuarie, tot pe același forum, au apărut o mulțime de informaţii confidenţiale despre avionul de luptă american F-15E Strike Eagle.

 

 

Informaţiile despre racheta aer-aer AIM-120, utilizată de avioanele F-16, se referă tocmai la modul în care racheta este folosită. Autorul forumului asociat jocului WarThunder a comentat că a găsit documente despre primele teste ale rachetei AIM-120 și despre modul în care aceasta va fi folosită de F-16, precizează publicaţia AeroTime.

Ulterior, aceste documente au fost eliminate de pe forum. Moderatorul discuţie care dispus ştergerea lor de pe forum spune că motivul pentru care a făcut acest lucru este faptul că documentele conțin informații care nu sunt destinate publicului.

Acest incident a provocat o discuție aprinsă în rândul participanților de pe forum. Deși documentele sunt marcate ca fiind "secrete", aceștia susțin că moderatorul nu are dreptul să le elimine din comentarii, deoarece confidențialitatea documentelor a expirat. În ciuda obiecțiilor, moderatorul forumului nu a repus documentele la loc pe chat.

Dezvoltatorul jocului WarThunder este compania Gaijin Entertainment. Se pare că nu este pentru prima dată când astfel de informații sensibile sunt publicate printre comentariile din diverse topicuri de pe forum. Moderatorii sunt adesea nevoiți să șteargă documentele publicate aici. Compania a schimbat regulile de partajare a unor astfel de informații în 2021. În ciuda regulilor schimbate și a rugăminților dezvoltatorilor de jocuri de a înceta orice publicare de informații sensibile, unele persoane continua să facă acest lucru.

Amintim că, în anul 2021, un gamer care se identifică cu pseudonimul ''Pyrophoric'', dar şi ca fost comandant de tanc Challenger 2 a postat online un document clasificat pentru a contribui la îmbunătăți calităţii grafice a designului tancului Challenger 2 din jocul online „War Thunder”.

Pentru cei care nu ştiu, War Thunder este un joc video online multiplayer în care utilizatorii îşi pot alege diferite tipuri de avioane, tancuri sau nave militare – din diferite perioade istorice: Primul şi Al Doilea Război Mondial, Războiul Rece, Războiul din Vietnam sau Războiul din Irak – pentru a simula în mediul online scenarii ale unor confruntări militare.

Compania Gaijin Entertainment spune că nu folosește niciodată documente clasificate pentru a realiza grafica unor sisteme de arme, cum ar fi avioanele şi tancurile. De asemenea, compania spune că, ori de câte ori apar astfel de informații pe forum, acestea sunt șterse.

Gaijin Entertainment este o companie maghiară de jocuri video. Sediul central se află în Budapesta. Compania a fost fondată inițial în Rusia, în 2002, de cei doi frați ruși Anton și Kirill Yudintsev. În 2015, compania s-a mutat la Budapesta. În prezent, se estimează că în cadrul companiei lucrează 200 de persoane.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel