Doborârea avionului Boeing 737-800 în Iran. Stoltenberg: Nu intru în detalii privind informaţiile secrete, dar credem în rapoartele NATO

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Secretarul General al Alianţei Atlanticului de Nord, Jens Stoltenberg
Secretarul General al Alianţei Atlanticului de Nord, Jens Stoltenberg

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că tinde să creadă ipoteza serviciilor secrete occidentale conform căreia avionul de pasageri ucrainean a fost doborât de o rachetă iraniană.

"Nu voi intra în detalii privind informaţiile secrete, dar ceea ce pot spune este că nu avem motive să nu credem rapoartele pe care le-am primit din diverse capitale ale statelor membre NATO", a declarat Jens Stoltenberg, citat de agenţia de presă ANSA.

Canada a primit informaţii ale serviciilor secrete care arată că avionul de pasageri ucrainean prăbuşit în Iran a fost doborât de o rachetă lansată de armata iraniană, a afirmat premierul canadian, Justin Trudeau.

Avionul de pasageri ucrainean probabil a fost doborât cu o rachetă lansată de artileria antiaeriană iraniană, afirmă oficiali militari americani, în timp ce Guvernul Marii Britanii a exprimat "preocupare" privind această ipoteză.

Administraţia din Iran a respins speculaţiile că ar fi doborât avionul de pasageri ucrainean, catalogând aceste idei drept "fără sens".

Toate cele 176 de persoane aflate la bordul avionului de tip Boeing 737–800 care zbura de la Teheran spre Kiev au murit după prăbuşirea aeronavei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel