US Navy a numit un nou comandant al sistemului AEGIS de la Deveselu

Eduard Pascu / 12 aug 2020 / 12:10
Comandorul Mike Dwan, noul comandant al sistemului AEGIS de la Deveselu
Comandorul Mike Dwan, noul comandant al sistemului AEGIS de la Deveselu

US Navy a numit un nou comandant pentru Unitatea de Apărare împotriva Rachetelor Balistice de la Deveselu.

Conform unui comunicat al US Navy, comandorul Mike Dwan l-a înlocuit pe comandorul John E. Fitzpatrick și a preluat comanda Aegis Ashore Missile Defense Facility (AMMDF) de la Deveselu. Festivitatea a fost prezidată de comandantul Task Force din Europa, comandorul Joseph Femino.

AAMDF se află sub controlul operațional al Flotei a 6-a a US Navy cu baza în Napoli, Italia și face parte din abordarea înaintată, pentru a proteja aliații europeni ai NATO și forțele americane desfășurate în regiune. Această instalație de apărare împotriva rachetelor este proiectată pentru a detecta, urmări, angaja și distruge rachetele balistice aflate în zbor în afara atmosferei. Tehnologia sa este aproape identică și funcționează în coordonare cu sistemele utilizate pe cele patru distrugătoare ale forțelor navale Europa Aegis, se mai arată în comunicatul US Navy.

Comandorul John E. Fitzpatrick a preluat comanda în 2019 și, în timpul mandatului său, a supravegheat o actualizare completă a sistemului de apărare a rachetelor balistice Aegis. În timp ce sistemul a primit upgrade-uri și întreținerea de rutină, a colaborat cu US Army pentru a implementa o baterie de interceptoare împotriva rachetelor balistice, Terminal High-Altitude Area-Defense (THAAD) . 

Comandorul Mike Dwan este fost comandant al Naval Surface and Mine Warfighting Center Center. De-a lungul carierei militare acesta a fost coordonator al planurilor de apărare împotriva rachetelor balistice în cadrul comandamentului US Navy. Printre alte funcții Dwan a fost și ofițer pe distrugătorul de rachete ghidate din clasa Arleigh Burke, USS John Paul Jones (DDG 53).

Citește și: Rușii spun că România a devenit o țintă a Moscovei și acuză baza SUA de la Deveselu

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy