Distrugerea navei USS Richard Bonhomme | US Navy dă vina pe reacţia şi pe nivelul de pregătire al echipajului navei

DefenseRomania Team |
Data publicării:
USS Bonhomme Richard, sursă foto: US Navy
USS Bonhomme Richard, sursă foto: US Navy

Cel mai recent raport al US Navy privind cauzele care au permis unui incendiu să distrugă nava USS Richard Bonhomme, sugerează că o parte din vină aparţine şi echipajului care a comis o serie de erori în timpul procedurilor şi intervenţiilor care trebuiau să salveze nava.

Amintim că, nava USS Bonhomme Richard se afla la chei, pe 12 iulie 2020, la baza navală din San Diego, portul său de origine, pentru operaţiuni de întreţinere în momentul în care un puternic incendiul a izbucnit la bordul său.

La acel moment, la bordul navei USS Bonhomme Richard se aflau aproximativ 160 de marinari. La momentul respectiv, forţelor navale americane au precizat că 40 de marinari şi 23 de civili au fost răniţi uşor. De asemenea, mai mulţi pompieri au suferit arsuri şi au inhalat fum.

Nava, care valora aproximativ 1 miliard de dolari, a ars timp de patru zile înainte ca pompierii să reuşească să stingă incendiul. Marina SUA a plănuit iniţial să o repare, dar pagubele au fost uriașe, nava nemaiputând fi salvată. Acesta a fost cel mai grav incident în care o navă a US Navy a fost implicată pe timp de pace.

Cel mai recent raport al US Navy sugerează că 36 de marinari, inclusiv cinci amirali au comis o serie de erori în timpul procedurilor şi intervenţiilor care trebuiau să salveze nava USS Bonhomme Richard.

„Deși focul a pornit printr-un act de incendiere, nava a fost pierdută din cauza incapacității de a stinge flăcările”, a precizat viceamiralul Scott Conn, comandantul flotei a 3-a, care supraveghează investigația.

Potrivit BBC, marinarii care au descoperit focul nu i-au alertat pe ceilalți de pe navă decât abia după 10 minute și nu au activat sistemul anti-incendiu cu spumă, sugerează documentul elaborat de US Navy.

Un cumul de acțiuni eșuate, participare redusă și lipsa unor cunoștințe de bază de luptă împotriva incendiilor i-a lăsat pe marinari nepregătiți și în imposibilitatea de a coordona corespunzător eforturile de stingere a flăcărilor alături de oficialii civili”, se mai arată în raport.

Raportul Marinei SUA încă nu a fost făcut public și nu se știe dacă cei 36 de marinari identificați au fost pedepsiți de comandanți.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel