Distrugătorul USS Russell a trecut prin strâmtoarea Taiwan

Eduard Pascu |
Data publicării:

Ministerul Apărării Naţionale din Taiwan a confirmat vineri trecerea unui distrugător american prin Strâmtoarea Taiwan, cu ocazia comemorării a 31 de ani de la masacrul din Piaţa Tiananmen din Beijing, informează dpa.

Ministerul a declarat într-un comunicat că o navă de război americană a navigat joi spre sud prin strâmtoarea strategică Taiwan dintre insula autoguvernată democrată şi China continentală. El a adăugat că forţele armate taiwaneze au monitorizat atent trecerea navei şi situaţia a fost normală, transmite Agerpres.

Trecerea distrugătorului american a avut loc pe fondul escaladării tensiunilor cu China asupra responsabilităţii acesteia pentru pandemia de COVID-19.

Vineri, Flota SUA din Pacific a difuzat fotografii cu titlul: "Marinarii stau de gardă în timp ce USS RUSSELL (DDG-59) tranzitează joi Strâmtoarea Taiwan în mijlocul unei desfăşurări a operaţiunilor Flotei a 7-a" americane.

A fost prima dată când USS Russell a trecut prin strâmtoare, dar este a şaptea oară în acest an când o navă de război americană a navigat prin strâmtoarea cu o lăţime de 180 de kilometri ce separă Taiwanul de China. În 2019, nave de război americane au tranzitat strâmtoarea de nouă ori, potrivit agenţiei de presă de stat taiwaneze Central News Agency.

Taiwanul are un guvern independent din 1949, dar Beijingul consideră că insula face parte din teritoriul său.

Citește și: Taiwan confirmă achiziția sistemului de rachete Harpoon Block II

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel