Taiwan confirmă achiziția sistemului de rachete Harpoon Block II

Eduard Pascu |
Data publicării:

Oficialii din Taiwan au confirmat că Ministerul Apărării Naționale este aproape de achiziționarea noului sistem mobil de apărare a coastei cu rachete antinavă Harpoon Block II.

Potrivit unui raport recent al Udn.com, ministrul adjunct al apărării din Taiwan, Chang Zhe-Ping, a confirmat că Taipei a decis să achiziționeze un sistem de apărare Harpoon fabricat în SUA într-o configurație mobilă. De asemenea, Chang Zhe-Pin a adăugat că noile rachete ar trebui să intre în serviciu în 2023.

Noul sistem mobil de apărare a coastei este destinat să efectueze supravegherea traficului maritim de coastă, monitorizarea și apărarea liniilor de comunicații maritime și identificarea și detectarea țintelor ostile. De asemenea, este capabil să combată potențialele amenințări costiere în apele teritoriale. Această achiziție extinde zona apărată și îmbunătățește capacitatea totală de luptă a forței, mai spus oficialii, transmite Defence Blog.

Citește și: General chinez: China va ataca Taiwanul dacă nu există altă cale de a împiedica independenţa insulei

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel