Distrugătorul USS Russell a navigat în apropierea insulelor revendicate de Beijing în Marea Chinei de Sud (Video)

Eduard Pascu |
Data publicării:

Distrugătorul USS Russell care se află în Marea Chinei de Sud asigură libertatea de navigație în perimetrul Insulelor Spratly, se arată într-un comunicat al US Navy. 

Pe 17 februarie, USS Russell a asigurat drepturile și libertățile de navigație în zona Insulelor Spratly, în conformitate cu dreptul internațional, acțiunea contestând restricțiile ilegale impuse de China, Vietnamului și Taiwanului, se arată în comunicatul US Navy.

Distrugătorul american USS Russell a navigat în apropiere de insulele Spratly, revendicate de China. Aceasta a fost cea mai recentă mișcare a Wasingtonului cu privire la contestarea revendicărilor teritoriale ale Beijingului în zonă.

Revendicările maritime din Marea Chinei de Sud reprezintă o amenințare serioasă pentru libertatea mării, inclusiv pentru comerțul liber și libertatea de exploatare economică pentru țările riverane Mării Chinei de Sud.

US Navy transmite că dreptul internațional al mării, reflectat în Convenția din 1982 privind legea mării, prevede anumite drepturi și libertăți și alte utilizări legale ale mării pentru toate națiunile. Comunitatea internațională are un rol în asigurarea acestei libertăți, care este esențială pentru securitatea, stabilitatea și prosperitatea globală, mai precizează US Navy.

China, Vietnam, Taiwan, Malaezia, Brunei și Filipine revendică fiecare în parte sau în totalitate suveranitatea asupra insulelor Spratly. Vietnamul și Taiwanul sunt obligate să ceară Chinei permisiunea înainte ca o navă militară să traverseze prin apele teritoriale disputate. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel