Distrugătorul USS Ramage a plecat din port și va asigura protecție flotei care efectuează operațiuni de securitate maritimă

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

US Navy a anunțat azi că distrugătorul USS Ramage, din clasa Arleigh Burke, a plecat azi din portul Norflolk pentru a asigura protecție flotei care efectuează operațiuni de securitate maritimă.

Conform unui comunicat lansat de USS Ramage echipajul distrugătorului cu rachete ghidate a participat, la începutul acestui an, la exercițiu de formare. Nava și echipajul său format din aproximativ 300 de marinari sunt certificați să opereze misiuni împreună cu alte unități, inclusiv grupuri de luptă.

USS Ramage a fost desfășurat, începând cu anul 2015, pentru a sprijini și asigura apărarea Flotei a 5-a a SUA împotriva rachetelor balistice, în zona de responsabilitate a acesteia.

USS Ramage este echipat și dotat pentru a face față unor variate tipuri de amenințări. În plus față de propriile sale capacități de autoapărare în caz de bombardament aerian, atac submarin și atac de suprafață, Ramage poate oferi în mod eficient protecție locală grupului de luptă, grupului de acțiune de suprafață și altor nave.

Nava poartă numele de viceamiralului Lawson P. „Red” Ramage, care a primit Medalia de Onoare în timp ce a fost la comanda submarinului USS Parche în perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Nava USS Ramage a fost lansată la apă pe 22 iulie 1995.

Vezi și: US Navy a primit în dotare un nou distrugător de rachete ghidate, USS Paul Ignatius

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel