Distrugătorul de rachete ghidate USS Ross s-a întors în Marea Neagră

Eduard Pascu / 24 feb 2020 / 12:37

Distrugătorul de rachete ghidate USS Ross (DDG-71) din clasa Arleigh Burke se află în Marea Neagră pentru a efectua operațiuni de securitate maritimă și pentru a spori stabilitatea regională, potrivit unui mesaj postat pe Twitter de US Naval Forces Europe-Africa. 

"Cu această vizită, ne consolidăm în mod constant relațiile cu partenerii noștri din Marea Neagră. Operațiunile constante în Marea Neagră sunt cruciale pentru construirea unui mediu maritim sigur și asigurarea libertății de navigație", a declarat căpitanul John D. John, comandantul USS Ross.

„Este prima dată când o navă a US Navy vine în Marea Neagră de la începutul anului 2020. USS Ross a fost ultima navă care a vizitat Marea Neagră în 2019, marcând opt prezențe anul trecut. Operațiunea navală în Marea Neagră va consolida cooperarea cu aliații și partenerii din NATO și va demonstra un angajament colectiv față de securitatea Mării Negre ca parte a Operațiunii Atlantic commitment” , se arată într-un comunicat postat pe siteul US Navy.

Vezi și: Avioane rusești de luptă, "manevre agresive" în apropierea distrugătorului american USS Ross în Marea Neagră 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy