Distrugătorul DDG 1000 din clasa Zumwalt va fi modernizat

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

US Navy a atribuit un contract pentru actualizarea echipamentelor electronice de pe distrugătorul DDG 1000 din clasa Zumwalt, transmite defence blog. 

Departamentului Apărării al SUA a anunțat că a selectat compania Raytheon pentru a actualiza distrugătorul din clasa Zumwalt. Această investiție se ridică la 16 milioane de dolari. Contractul prevede procurarea, asamblarea și instalarea actualizărilor hardware și software pentru sistemele de luptă de pe navă.

Distrugătorul clasei Zumwalt este capabil să îndeplinească misiunile maritime de descurajare și poate opera atât în apropierea țărmului, cât și în marea liberă.

Zumwalt are o lungime de 186 metri fiind cu 30 de metri mai lung și cu 4 metri mai lat decât distrugătorul din clasa Arleigh Burke, oferind spațiul necesar pentru a executa o gamă mai largă de misiuni de suprafață, submarină și aeriene.

Zumwalt este în doatarea Flotei a 3-a a US Navy care conduce forțele navale din Pacific.

Vezi și: US Navy a acordat cel mai mare contract pentru construirea de submarine din clasa Virginia

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel