Distrugătorul britanic “Dragon” a intrat în portul Odesa

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

 Distrugătorul “Dragon” (D35), aparținând Royal Navy, a ajuns astăzi la Baza Navală – Odessa a Marinei Militare ucrainene.

Planul vizitei, care va dura până pe 12 octombrie, include o întâlnire protocolară între delegații ale celor două țări, un antrenament al militarilor ucraineni și britanici la bordul distrugătorului “Dragon”, precum și exerciții comune pe mare, unele dintre acestea fiind axate pe îmbunătățirea procedurilor de comunicații între nave (exerciții de tip PASSEX).

Distrugătorul “Dragon” a fost introdus în înzestrarea Marinei Regatului Unit, relativ recent, în 2012. Pe fiecare parte a bordului este o imagine cu dragonul galez Y Ddraig Goch - simbolul național al Țării Galilor, fiind singura navă a Marinei Regale decorată în acest fel.

Comentariul autorului: Pe 18 august, secretarul britanic al apărării, Ben Wallace, a anunțat că țara sa va conduce o inițiativă multinațională de instruire a marinei ucrainene - Inițiativa de Pregătire Maritimă, în scopul combaterii amenințărilor din Marea Neagră.

Activitățile de pregătire care, vor fi susținute de Royal Navy și specialiști din Suedia, Canada și Danemarca, includ și prezența în Marea Neagră a navelor militare britanice.

Distrugătorul “Dragon” (D35) face parte din clasa de distrugătoare “Daring” (numite și tip 45) care, au ca misiune principală apărarea antiaeriană împotriva aeronavelor, dronelor și rachetelor antinavă de ultimă generație (sea skimming anti-ship missiles). Acest tip de nave este numit și “scutul flotei împotriva atacurilor aeriene”.

Specialiștii militari britanici și americani au testat cu succes, în perioada 2013 – 2014, potențialul distrugătoarelor din clasa Daring de fi integrate în sistemele antibalistice din Europa și de la bordul navelor militare ale SUA – sistemul AEGIS.

Recent, a ieșit din Marea Neagră distrugătorul american Roosvelt, din clasa Arleigh Burke, echipat cu sistem antibalistic AEGIS.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel