Distrugătorul american USS Porter a ajuns în portul georgian Batumi (Video)

DefenseRomania Team / 22 oct 2019 / 19:52

Distrugătorul USS Porter (DDG 78) din Flota a 6-a a Statelor Unite, trimis într-o misiune în Marea Neagră, a ajuns marţi, 22 octombrie, în portul georgian Batumi, potrivit News Georgia.

Potrivit Ambasadei SUA în Georgia, vizita servește la consolidarea cooperării dintre Statele Unite și Georgia, promovând pacea și stabilitatea în regiune.

USS Porter vizitează pentru a doua oară Georgia, ceea ce subliniază încă o dată cooperarea SUA-Georgia în sfera maritimă, a notat ambasada. Comandantul navei Craig M. Trent a declarat că vizita este un simbol al prieteniei SUA-Georgia și că USS Porter va rămâne în Batumi încă câteva zile.

USS Porter (DDG 78) – Este un distrugător cu rachete ghidate din clasa Arleigh Burke. Nava dispune de capabilităţi militare care îi permit să respingă atacurile din partea unor submarine şi și rachetele balistice.

Cu ocazia prezentei distrugătorului UŞŞ Porter în apele teritoriale ale Georgiei de la Marea Neagră, marinarii americani vor fi prezenţi în portul Batumi unde vor face un schimb experienţă cu colegii georgieni.

Forțele Navale americane și-au sporit prezența în Marea Neagră după anexarea regiunii Crimeea de către Rusia, în 2014.

Nava USS Porter, staționată la baza Rota, Spania, desfășoară misiuni navale în zona de operațiuni a Flotei a 6-a a SUA în sprijinul intereselor de securitate ale SUA în Europa. Forțele navale americane desfășoară misiuni navale de rutină în Marea Neagră în concordanță cu dreptul internațional și Convenția de la Montreux, se mai arată într-un comunicat al autorităților militare americane.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy