Distrugătoarele americane Donald Cook și Porter au ieșit din Marea Neagră

Ionel Copcea |
Data publicării:
distrugătorul USS Porter (DDG 78)
distrugătorul USS Porter (DDG 78)

Surse locale turcești au informat pe Twitter că, pe 10.02.2020, distrugătoarele americane Donald Cook și Porter au ieșit din Marea Neagră, traversând Strâmtoarea Bosfor.

Cele două nave au trecut prin strâmtoare la un interval de o oră una după cealaltă. Cu două zile înainte, pe 08 februarie, a părăsit Marea Neagră și petrolierul american Laramie.

Navele americane au intrat în Marea Neagră în a treia decadă a lunii ianuarie, astfel: Donald Cook pe 23.01, Laramie pe 24.01 și Porter pe 28.01. Pe timpul prezenței în regiune, acestea au desfășurat activități de asigurare a securității maritime, executând exerciții comune cu state membre NATO și partenere riverane Mării Negre, respectiv România, Ucraina și Georgia.

De asemenea, navele americane au îndeplinit misiuni comune cu avioane AWACS ale NATO și cu avioane de patrulare antisubmarin P-8A.

Prezența acestora în Marea Neagră a determinat o reacție puternică din partea Federației Ruse, care a simulat, în mai multe rânduri, atacuri asupra lor cu aviația, navele de luptă și cu complexele de rachete de coastă Bastion și Bal.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel