Directorul FBI: China încearcă prin orice mijloace să devină singura superputere a lumii

Darius Muresan |
Data publicării:
Avioane J-15 pe portavionul chinez Liaoning, sursă foto: Ministerul Apărării din China
Avioane J-15 pe portavionul chinez Liaoning, sursă foto: Ministerul Apărării din China

Liderii de la Beijing au obiectivul transformării Chinei în "singura superputere a lumii", afirmă Christopher Wray, directorul Biroului Federal pentru Investigaţii (FBI) din Statele Unite, conform Mediafax, care citează site-ului Axios.com.

"Ofer mai multe detalii despre ameninţarea chineză decât a prezentat vreodată FBI într-un forum public", a declarat Christopher Wray într-un discurs rostit marţi la Institutul Hudson din Washington D.C.

Directorul FBI a descris eforturile multilaterale ale Chinei de a obţine avantaje de pe urma SUA şi de pe urma progreselor tehnologice americane, prin sustragerea datelor sensibile despre sisteme militare.

"Dacă eşti un american adult, este mai mult probabil decât improbabil să îţi fie sustrase date personale de către China. Iar datele noastre nu sunt sigura miză, este vorba şi de sănătate, de nivelul de trai, de securitatea noastră. Am ajuns la nivelul în care FBI deschide la fiecare zece ore un nou dosar de contrainformaţii asociat Chinei", a subliniat directorul FBI.

 

„China încearcă prin orice mijloace să devină singura superputere a lumii”

 

Liderii de la Beijing cred că sunt într-o "luptă generaţională" pentru a face China, "prin orice mijloace, singura superputere a lumii", a atras atenţia Christopher Wray.

China utilizează diverse metode pentru a-şi atinge obiectivele, inclusiv spionajul economic, colectarea de informaţii, cenzura în universităţi şi "influenţele externe negative", a subliniat directorul FBI. "Toate aceste presiuni se adaugă unui mediu politic în care americanii sunt expuşi unor situaţii dificile generate de Partidul Comunist chinez. Este vorba de o abordare integrală a statului chinez, care trebuie contracarată tot printr-o abordare integrală", a concluzionat Christopher Wray.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel