Dîncu: Pensiile militare nu sunt pensii speciale. Militarii nu au pensii foarte mari

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Militari români  Sursă foto: MApN Facebook, Gogu Petruț
Militari români Sursă foto: MApN Facebook, Gogu Petruț

Pensiile militare nu sunt pensii speciale, sunt pensii de serviciu, pentru că în timpul exercitării profesiei, militarii au tot felul de restricții, iar statul român contribuie la fondul de pensii pentru serviciul pe care îl fac, amintește Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale.

Plata pensiilor reprezintă 20 la sută din bugetul Ministerului Apărării, a spus vineri seara la Digi24 ministrul apărării, Vasile Dîncu. El susține că în armată nu există „pensii nesimțite” și nici măcar foarte mari, ba mai mult, sunt o serie de „nedreptăți” ce trebuie corectate în sistem, pentru că pensiile militarilor nu au mai fost indexate, de exemplu, din 2016.

„Pe de altă parte, noi trebuie să reparăm niște nedreptăți și niște greșeli care s-au făcut anii trecuți. De exemplu, anul acesta ar fi trebuit - și aici au dreptate rezerviștii și pensionarii care au protestat - să recuperăm o parte din indexarea care nu s-a mai făcut din 2016 încoace. Toți bugetarii au avut indexare la salarii, ei au rămas, pe ideea că se face o nouă lege, că era o ordonanță - care există și acum în Parlament. Și nu s-a mai făcut asta și n-am reușit nici în acest an să punem măcar o parte din acei bani, deși am avut o promisiune la început, ca să recupereze o parte”, a arătat ministrul apărării.

„Sunt multe nedreptăți în sistemul acesta, s-au făcut legi peste legi și încercăm anul acesta - avem deja un comitet consultativ al ministrului împreună cu organizațiile de pensionari, cu departamentele din minister, cu Marele Stat Major, cu toată lumea - să aducem un pic de coerență la sistemul de pensii. Nu este normal ca pe același grad, pe aceeași funcție, un om care a ieșit la pensie acum 10 ani să aibă o pensie de trei ori mai mică decât unul care iese la pensie acum. Va trebui să găsim un sistem”, a declarat Vasile Dîncu.

CITEȘTE ȘI: Compromiterea pensionarilor militari prin dezinformare. Cât de 'speciale' sunt pensiile de serviciu ale militarilor

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel