Din ianuarie 2022 soldele soldaților israelieni cresc cu 50%

Nicolae Iordan |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Israel Defense Forces
Sursă foto: Israel Defense Forces

Miniștrii israelieni ai Finanțelor și Apărării, Avigdor Lieberman și Benny Gantz, au convenit să majoreze, începând cu ianuarie 2022, soldele soldaților cu 50%.

Măsura a fost luată în coordonare cu șeful Statului Major al Forțelor Armate israeliene, Aviv Kohavi, în timp ce prim-ministrul Naftali Bennett a afirmat: "Acesta este puținul pe care îl putem face pentru soldații care ne păzesc".

Decizia, al cărei cost este de aproximativ 900 de milioane de șekeli (circa 291 de milioane de dolari), va fi finanțată din bugetul apărării și dintr-un buget suplimentar, care va fi adoptat de Ministerul israelian de Finanțe.

Soldele tuturor soldaților luptători vor fi majorate la 2.463 de șekeli (797 USD). Ulterior, alocația pentru soldații de pe front va crește la 3.048 (986 USD). Soldele soldaților care, activează în sprijinul serviciului de luptă, vor fi majorate la 1.793 de șekeli (580 USD), în timp ce veniturile soldaților de pe fronturile interne vor crește la 1.235 de șekeli (400 USD).

Ministrul israelian al Apărării, B. Gantz a declarat: "Astăzi luăm o decizie ce face dreptate celor care, servesc în armată și va avea un impact important asupra puterii IDF (Israel Defense Forces – Forțele de Apărare ale Israelului) și existenței sale continue ca armată populară".

Ministrul israelian de Finanțe, A. Lieberman, a afirmat: "Am promis că voi crește alocația pentru soldații obișnuiți și am făcut acest lucru ca un gest de apreciere pentru serviciul lor în armata israeliană și pentru că sunt un pilon în securitatea și statornicia statului Israel și a cetățenilor săi".

Mărirea de soldă se referă la militarii care își satisfac serviciul obligatoriu, cunoscuți și sub numele de conscripți. Pe lângă gestul de apreciere al societății față de cei care sunt angrenați ca militari în termen, bărbați și femei cu vârsta de minim 18 ani, măsura este destinată, probabil, și atenuării nepopularității, în creștere, a serviciului militar obligatoriu în Israel.

CITEȘTE ȘI: Militarii, fără pensii mărite de la 1 ianuarie 2022? Generalul Gropan: CCR „ține cu dinții” de pensiile magistraților, sacrificând militarii

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel