Din cauza temerilor pentru securitatea Peninsulei Crimeea, rușii au schimbat locul de executare a atacurilor cu drone asupra Ucrainei

Ionel Copcea |
Data publicării:
Drona Shahed 136
Drona Shahed 136

Potrivit cotidianului britanic The Guardian, în cadrul raportului de sâmbătă, 17 decembrie, privind evoluția situației din Ucraina, Ministerul Apărării din Marea Britanie a informat că, se pare, că Rusia a achimbat locația lansării dronelor de producție iraniană cu care atacă infrastructura ucraineană, din cauza preocupărilor legate de vulnerabilitățile Peninsulei Crimeea.

După cum au anunțat reprezentanții ministerului, aceste drone sunt lansate acum din Ținutul Krasnodar din sudul Rusiei, în timp ce în faza anterioară a războiului au fost lansate, în principal, din orașele din Crimeea ocupată.

Schimbarea s-ar putea să fi survenit ca urmare a preocupărilor Rusiei cu privire la securitatea peninsulei. În același timp însă, aceasta face mai ușoară pentru ruși refacerea stocurilor cu astfel de drone, ținând cont de faptul că importurile din Iran se fac prin orașul Astrakhan, situat chiar pe coasta Mării Caspice.

Ministerul britanic al Apărării a semnalat faptul că, în ultimele sale atacuri executate asupra țintelor ucrainene, Rusia a întrebuințat, în principal, rachete dirijate cu bazare aeriană și maritim, dar aproape sigur și drone furnizate de Iran.

Comentariul autorului: Din informații anterioare, rezultă faptul că dronele de tip Geran-2 (Shahed-136) importate din Iran și asamblate în Rusia erau dislocate pe aerodromul Dzankoy din nordul Peninsulei Crimeea.

Potrivit unor surse occidentale, în această locație se aflau și specialiști iranieni, care ajutau militarii ruși în întrebuințarea dronelor. Partea ucraineană a susținut chiar, la un moment dat, că specialiștii iranieni ar fi fost uciși în timpul unui atac asupra peninsulei.

Probabil că, dronele iraniene au fost mutate în Ținutul Krasnodar tot pe unul dintre aerodromurile rusești. Trebuie precizat faptul că armata rusă dispune în regiune de trei aerodromuri, respectiv Primorsko-Akhtarsk, Krymsk și Korenovsk. Ținând cont de faptul că în Crimeea dronele erau dispuse într-o bază de elicoptere, este posibil ca în Ținutul Kransodar acestea să fi fost mutate la Korenovsk.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel