Dezvelirea bustului Mareșalului Alexandru Averescu, 11 noiembrie 2018

Sebastian Florea |
Data publicării:

Duminică, 11 noiembrie 2018, a avut loc ceremonia de inaugurare a monumentului "Mareşal Alexandru Averescu".

În prezenţa mai multor personalităţi - reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, reprezentanţi ai administraţiei publice centrale şi locale, dar şi ai spaţiului cultural românesc - academicieni, sculptori, istorici a avut loc un ceremonial militar și religios cu ocazia dezvelirii bustului Mareșalului Alexandru Averescu, personalitate marcantă a istoriei naționale, comandantul Armatei a II-a în timpul Primului Război Mondial, prim-ministru al României în trei cabinete separate, precum și membru de onoare al Academiei Române.

Bustul este poziționat pe Bulevardul Mărășești, loc cu o puternică rezonanță istorică, ce amintește de bătălia de la Mărășești, una dintre cele mai importante victorii românești din Marele Război.

Ceremonialul a avut loc într-o zi specială în care se comemorează 100 de ani de la încheierea Armistițiului, între Antanta și Puterile Centrale, care a însemnat încheierea Primului Război Mondial.

"La 100 de ani de la acest moment istoric, în contextul Anului Centenar şi în vederea îmbogăţirii patrimoniului cultural al Capitalei, la intersecţia bulevardului Mărăşti cu strada Alexandru Constantinescu (în faţa Mănăstirii Caşin, sector 1) a fost amplasat bustul dedicat comandantului Armatei Române în Primul Război Mondial - Alexandru Averescu, unul dintre cei mai străluciţi comandanţi militari români din toate timpurile. Bustul este o lucrare a autorului Valentin Tănase şi a fost donat Primăriei Capitalei de Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu"", precizează un comunicat MApN.

foto: MApN

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel