Deturnarea unui avion de linie. Lituania și SUA vor un răspuns „puternic” pentru un gest „fără precedent”

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Ministrul de externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, a informat despre faptul că a discutat duminică cu asistentul secretarului de stat american, Philip Reeker, despre deturnarea avionului Ryanair, îndemnând la un răspuns puternic din partea Occidentului în acest incident fără precedent, informează Agerpres, citând Reuters.

"În timpul conversaţiei s-a discutat faptul că evenimentul fără precedent trebuie să primească un răspuns transatlantic puternic", potrivit unei declaraţii a şefului diplomaţiei lituaniene.

Autorităţile din Belarus au recurs la un avion de vânătoare şi au semnalat o falsă alertă cu bombă pentru a forţa un avion al companiei Ryanair ce efectua cursa Atena-Vilnius să aterizeze duminică la Minsk, unde l-au arestat pe pasagerul Roman Protasevici, un tânăr jurnalist de opoziţie din Belarus.

Procurorii lituanieni au lansat o anchetă cu privire la acest incident. Conform unui comunicat al Procuraturii Generale, acuzaţiile care fac obiectul acestei anchete includ deturnarea unui avion în scopuri teroriste şi un tratament aplicat persoanelor ce încalcă tratatele internaţionale.

Premierul lituanian Ingrida Simonyte a informat că mai multe persoane aflate la bordul avionului care a aterizat duminică seara la Vilnius, cu o întârziere de aproape şapte ore, au fost rugate să depună mărturie imediat după sosire.

"Situaţia fără precedent va trebui investigată foarte amănunţit", a adăugat premierul Lituaniei la aeroport, după întâlnirea cu pasagerii din avionul implicat în incident. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel