Derapaj grav antisemit al Chinei care reia teza „evreilor care domină finanțele SUA”

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării din China
Sursă foto: Ministerul Apărării din China

Ambasada Israelului la Beijing a criticat vehement televiziunea chineză pentru "antisemitism flagrant" într-un reportaj despre sprijinul acordat de SUA statului israelian, relatează Agerpres, citând AFP.

Într-un videoclip publicat marţi pe Twitter, serviciul anglofon al canalului de informaţii public chinez CGTN sublinia "puternicul lobby" al evreilor din SUA şi afirma că "evreii domină sectoarele finanţei, media şi internetului" în această ţară.

Reacţionând, Ambasada Israelului în China s-a declarat marţi seara "consternată de antisemitismul flagrant exprimat de un canal media oficial chinez".

"Afirmaţiile proferate în videoclip sunt rasiste şi periculoase şi nu ar trebui să fie utilizate de un canal media care se respectă", a continuat ambasada pe Twitter.

Comentariile CGTN intervin în timp ce confruntările între Israel şi palestinieni au devenit cele mai violente din ultimul deceniu, soldându-se cu cel puţin 217 victime palestiniene în urma raidurilor israeliene după 10 mai, potrivit Ministerului Sănătăţii din Fâşia Gaza.

În acelaşi timp, 12 israelieni au fost ucişi de tirurile cu rachete palestiniene, potrivit poliţiei israeliene.

Beijingul a criticat "obstrucţionarea" de către SUA a adoptării în Consiliul de Securitate al ONU a unei declaraţii care invita la încheierea ostilităţilor.

"Din cauza obstrucţiei unei ţări, Consiliul de Securitate nu a fost capabil să vorbească într-un singur glas", şi-a exprimat regretul duminică Wang Yi, ministrul afacerilor externe chinez, cerând Washingtonului "să-şi asume responsabilităţile" în cadrul ONU.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel