Departamentul Apărării al SUA a aprobat producția de către Lockheed Martin a rachetelor tactice HIMARS pentru România

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Departamentul Apărării al SUA a anunțat luni că Lockheed Martin Corp. a primit un contract de 561,8 milioane de dolari pentru producția rachetelor tactice pentru aliații SUA.

Potrivit unei declarații publicate de DoD, Lockheed Martin a primit contractul străin de vânzare-cumpărare militară pentru producția de rachete tactice armate și lansarea de servicii de asamblare a programelor de extindere a programului de producție 3.

Lucrările vor fi efectuate în Grand Prairie, Texas; Camden, Arizona; Boulder, Colorado; Clearwater, Florida; St Louis, Missouri; Lufkin, Texas; Windsor Locks, Connecticut și Williston, Vermont, cu o dată estimată de finalizare din 30 iunie 2022.

Potrivit mai multor rapoarte mass-media, Lockheed Martin se află sub contractul de vânzări militare străine al Departamentului Apărării al SUA pentru a produce noi rachete tactice HIMARS pentru Bahrain, Polonia și România.

Siguranță maximă

 

HIMARS este un lansator mobil ușor, transportabil cu Hercules C-130 și aeronave mai mari pentru desfășurarea rapidă, care folosește muniții ghidate MLRS și TACMS.

HIMARS este alcătuit dintr-un modul de lansare a rachetelor și un sistem de control al focului montat pe un șasiu de camion standard de cinci tone. Cabina blindată specializată oferă o protecție suplimentară celor trei ocupanți care operează sistemul. Pe lângă Armata și Corpul Marin din SUA, HIMARS este de asemenea desfășurat pe plan internațional.

Noul sistem de rachete utilizează rachete GMLRS destinate tuturor timpurilor pentru o desfășurare rapidă, care oferă o lovitură de precizie dincolo de cele mai multe arme convenționale. Rachetele GMLRS Unitary depășesc cu mult rata de siguranță fiabilă necesară și au stabilit o reputație privind accesibilitatea.

În operațiunile de luptă, fiecare rachetă GMLRS este montată într-o platformă MLRS de lansare și este trasă de la sistemul de rachete de artilerie cu mobilitate ridicată Lockheed Martin al rachetelor HIMARS sau M270. GMLRS a fost creat ca un program de cooperare internațională între Statele Unite și națiunile aliate. 

Vezi și: România va primi sisteme de rachete ghidate de la compania Lockheed Martin

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel