Demonstraţie de forţă a U.S. Navy (Foto/Video). Submarin nuclear, folosit pentru a scufunda fregata USS Ingraham

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Marina SUA a dat publicităţii un nou material video care conţine mai multe imagini din timpul exerciţiului militar SINKEX, desfăşurat săptămâna trecută în largul coastelor insulelor Hawaii. Materialul video include câteva secvenţe cu momentul în care U.S. Navy, împreună cu Marine Corps, efectuează mai multe lovituri asupra fregatei USS Ingraham, ultima din clasa Oliver Hazard Perry, înainte ca o torpilă Mk 48 lansată de submarinul nuclear USS Chicago să rupă, la propriu, în două această navă.

Manevrele militare SINKEX au fost parte a Large Scale Exercise (LSE) 2021, un amplu şi complex exerciţiu militar desfăşurat de U.S. Fleet Forces Command, U.S. Pacific Fleet, şi U.S. Naval Forces Europe în largul coastelor insulelor Hawaii, în perioada 02-16 august 2021. 

Manevrele militare SINKEX a fost axate pe utilizarea diverselor capabilități militare pe care atât U.S. Navy, cât şi U.S. Marine Corps, le au în momentul de fată în serviciu.

DefenseRomania a scris, încă de săptămâna trecut, ca una din secvențele exercițiului SINKEX a constant în scufundarea fregatei USS Ingraham, ieșită din serviciul Marinei. La momentul respectiv precizându-se ca fregata USS Ingraham, ieșită din serviciul Marinei SUA, a fost scufundată de rachete anti-navă Naval Strike.

Dar, din câte se pare, bătrâna fregată USS Ingraham a fost scufundată cu o torpilă  Mk 48, lansată de la bordul submarinului nuclear american USS Chicago.

Publicaţia de The War Zone precizează că în prima jumătate a videoclipului, prezentat recentă de U.S. Navy, începe cu o serie de imagini în care pot fi observate diferite sisteme de arme utilizate în cadrul manevrelor militare SINKEX. 

În ordinea apariției, sunt avioane de patrulare marină P-8A Poseidon și avioane de vânătoare F / A-18C / D Hornet ale U.S. Marine Corps - înarmate cu rachete anti-navă AGM-84D Harpoon, o rachetă Harpoon UGM-84D pregătită pentru lansare la bordul submarinului USS Chicago, sistemul de lansare fără pilot Expeditionary Ship-Marine Expeditionary System (NMESIS) – echipat cu rachete Naval Strike Missile (NSM), avioane F / A-18E / F Super Hornet ale U.S. Navy – înarmate cu bombe ghidate AG-154 Joint Stand-Off Weapon (JSOW).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel