SUA au scufundat fregata USS Ingraham cu un sistem NSM similar cu cel pe care l-a achiziționat România (Foto)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Fregata USS Ingraham, în momentul în care a fost lovită de rachetele Naval Strike și scufundată. Sursă foto: US Navy via Bussines Insider
Fregata USS Ingraham, în momentul în care a fost lovită de rachetele Naval Strike și scufundată. Sursă foto: US Navy via Bussines Insider

În acest weekend, în Hawaii, Statele Unite ale Americii au efectuat un exercițiu militar SINKEX. Una din secvențele exercițiului a fost scufundarea fregatei USS Ingraham, ieșită din serviciul Marinei. Aceasta a fost scufundată de rachete antinavă Naval Strike.

Fregata USS Ingraham era ieșită din serviciul Marinei și a fost scufundată în cadrul unui exercițiu ce s-a încheiat cu succes pe data de 15 august, anunță US Navy.

Fregata a fost lovită de două rachete în timpul exercițiului de două rachete. Una dintre ele a fost lansată de la o distanță de aproximativ 185 de kilometri.

1. Lansarea r... (naval-strike-missile-nsm_52872100.jpg)

Lansarea rachetei Naval Strike de pe o platformă terestră. Racheta a lovit fregata americană USS Ingraham, scoasă din serviciu. Sursă foto: US Navy

 

2. Fregata US... (fregata-uss-ingraham_98241800.jpg)

Fregata USS Ingraham, în momentul în care a fost lovită de rachetele Naval Strike și scufundată. Sursă foto: US Navy 

USS Ingraham a fost o fregată cu rachete ghidate care a fost lansată la apă în 1988 și scoasă din serviciul Marinei americane în 2015. 

 

România va achiziționa și ea sisteme NSM

 

NSM face parte din programul de înzestrare „Sistem de instalații mobile de lansare rachete antinavă” (SIML), așa-numitele baterii de coastă.

Sistemele vor fi livrate începând din anul acesta.

Potrivit MApN, derularea contractului va avea loc în perioada 2021-2024, iar „Sistemul de instalații mobile de lansare rachete antinavă” va fi livrat în trimestrul IV al anului 2024.

SIML care va fi achiziţionat include patru instalaţii mobile de lansare, platforme de comandă-control-comunicaţii, platforme de transport şi încărcare-descărcare, senzori, suport logistic iniţial, mentenanţă şi echipamente de testare, echipamente criptografice şi cu regim special, asistenţă de specialitate, instruirea personalului la toate nivelurile necesare, implicit folosirea în luptă, echipamente de instruire, precum şi baze de date specifice SIML.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel