Deja vu: Un nou elicopter rusesc Ka-52 doborât de un sistem antitanc Stugna-P (Video). Armele autohtone ucrainene fac prăpăd prin tehnica rusă

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

În Donbas a fost doborât în cursul acestui weekend un nou elicopter rusesc de atac Ka-52, unul din cele mai moderne elicoptere de care dispun rușii. Elicopterul forțelor ruse invadatoare a fost doborât de un sistem antitanc Stugna-P, un deja vu după ce la începutul lunii aprilie un alt Ka-52 a fost doborât exact în același fel.

Sistemul antitanc Stugna-P e un sistem autohton al Ucrainei. Ministerul apărării de la Kiev a prezentat un filmuleț scurt în care elicopterul rusesc e lovit:

La începutul lunii aprilie când un alt Ka-52 a fost lovit de un sistem Stugna-P, Ucraina a prezentat de asemenea imaginile.

Ucrainenii au reușit să dezvolte în mod rapid sisteme de apărare care își dovedesc capacitățile și care sunt folosite alături de sisteme avansate primite din Occident, sisteme fără de care forțele armate ucrainene ar fi avut dificultăți mari în fața invadatorului rus.

Cazul cel mai cunoscut a fost scufundarea crucișătorului Moskva, nava amiral a Flotei ruse a Mării Negre, lovită de un sistem antinavă de tip Neptun, dezvoltat de industria de apărare ucraineană.

Amintim că în seara zile de 13 aprilie nava amiral a Flotei ruse de la Marea Neagră, crucișătorul rus Moskva a fost lovit de sistemul de rachete de coastă RK-360MT „Neptun”. Rusia nu a recunoscut niciodată că Moskva a fost lovită de rachete ucrainene, ci a prezentat versiunea potrivit căreia nava s-a scufundat din cauza unui incendiu.

În ceea ce privește sistemul Stugna-P, acesta e un sistem antitanc proiectat și fabricat în Ucraina. Folosește rachete ghidate, ceea ce îi crește precizia.

CITEȘTE ȘI: Ucraina a folosit un ''truc genial'' pentru a distruge crucișătorul Moskva: Dronele Bayraktar TB2 au fost folsite pe post de momeală

 

Despre sistemul ucrainean Stugna-P

 

În comparaţie cu sisteme antitanc NLAW şi Javelin, folosite foarte mult în acesta perioada de militarii ucraineni, Stugna-P este mult mai greau de transportat. Cu acesta nu se pot lansa rachete de pe umăr, ci are nevoie să fie instalat pe un trepied. 

Are o rază de acțiune de 4.000 de metri și poate pătrunde în armuri cu o grosime de până la 800 de milimetri.

Stugna-P poate lansa rachete de 130 mm și 152 mm, dintre care cele mai comune sunt rachetele ghidate RK-2S, RK-2OF, RK-2M-K și RK-2M-OF. Ele pot fi echipate cu diferite tipuri de focoase.

Racheta Stugna-P este capabilă să distrugă ținte blindate staționate ori în mișcare protejate cu armuri reactive explozive și compozite de ultimă generație și este potrivită pentru utilizare atât în ​​rol sol-sol, cât și sol-aer. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel