De ce forțele proruse au încercat ruperea frontului în Ucraina, chiar când Rusia convoca Consiliul de Securitate al ONU

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Ucraina a săptămâna trecută că forțele separatiste susținute de Rusia au lansat o amplă ofensivă în Donbas, în încercarea de a rupe linia frontului.

Mai exact, pe data de 18 februarie, forțele ruse de ocupație din Donbas, estul Ucrainei au atacat violent pozițiile ucrainene încercând să rupă linia frontului dintre regiunea separatistă și teritoriul controlat de Armata Ucrainei.

Coincidența face, potrivit celor de la Unian, ca această ofensivă majoră să aibă loc chiar în ziua în care Rusia a convocat Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite.

Nu este niciun secret că o asemenea ofensivă și o încercare de rupere a liniei frontului nu poate fi efectuată fără știrea și acordul Rusiei.

În aceste condiții, sursa citată se întreabă de ce a fost lansată ofensiva chiar când Rusia a convocat Consiliul de Securitate și încearcă să convingă comunitatea internațională că se străduiește să mențină pace în Donbas.

O ipoteză a celor de la Unian afirmă faptul că Rusia a convocat Consiliul deliberat, știind că va urma ofensiva, pentru a menține atenția ONU asupra războiul din Ucraina.

Astfel, în tot acest timp, situația din Siria se agravează. Unian susține că zeci de oameni au fost uciși în Siria în raidurile Forțelor Aeriene Ruse care luptă împreună cu trupele lui Assad împotriva rebelilor sirieni. Și, totodată, trupele siriene conduse de generali ruși se fac responsabile de uciderea soldaților turci care luptă împotriva regimului lui Assad în Idlib, ultimul bastion al rebelilor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel