Date din SUA privind avionul viitorului. Programul PCA și costul aparatului

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Au apărut noi informații privind proiectul Penetrating Counter Air (PCA) prin care SUA va dezvolta un avion de luptă de generația a șasea.

Proiectul Penetrating Counter Air (PCA), sau cunoscut și ca F-X, avionul de luptă al SUA de generația a șasea, ar urma să fie disponibil încă din 2030.

Potrivit Defense News, care citează un raport privind înzestrarea US Air Force arată că, deși nu este o cifră oficială, costul avionului ar consta aproximativ 300 de milioane de euro. Mult peste costul unui F-35.

SUA intenționează să scoată din uz aparatele F-15 și A-10, până în 2050, iar US Force să beneficieze de cele mai moderne avioane de luptă din lume. 

Astfel, SUA ar trebui ca până în anul 2050 să dețină 414 avioane PCA, primul fiind fabricat în jurul anului 2030. Potrivit sursei citate, construcția unui astfel de avion se va ridica la aproximativ 300 de milioane de dolari.

Penetrating Counter Air (PCA) ar trebui să fie cel mai modern avion construit vreodată, cu capacitatea de a depăși cele mai performante sisteme de apărare din lume.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel