Danube Protector 19. Amplu exercițiu al Flotilei Fluviale pe Brațul Sfântu Gheorghe

Eduard Pascu |
Data publicării:

Nave ale Statului Major al Forţelor Navale (SMFN) participă, zilele acestea, la exerciţiul "Danube Protector 19", desfăşurat pe braţul Sfântu Gheorghe al Dunării, se arată într-un comunicat al instituţiei, transmite Agerpres.

Exerciţiul se desfăşoară în perioada 27-31 octombrie, este organizat de Comandamentul Flotilei Fluviale şi are rolul de a consolida nivelul de pregătire şi de instruire al militarilor pentru a fi capabili să execute misiunile ordonate în zona de responsabilitate.

"Navele Flotilei Fluviale 'Mihail Kogălniceanu', corveta 'Amiral Petre Bărbuneanu' şi două nave din subordinea Bazei Logistice Navale 'Pontica' sunt protagonistele exerciţiului naval. Echipajele navelor militare fluviale desfăşoară acţiuni specifice pentru apărarea căilor de comunicaţii fluviale în zona de responsabilitate şi execută trageri cu muniţie de luptă, iar corveta 'Amiral Petre Bărbuneanu' execută activităţi de asigurare a raionului de tragere, cu cercetarea poziţiilor obiectivelor de interes din proximitatea platformelor petroliere maritime", se arată în comunicatul SMFN.

Potrivit sursei, specialiştii de la Direcţia Hidrografică Maritimă, Centrul 39 Scafandri şi de la Centrul de Mentenanţă al Forţelor Navale sunt dislocaţi în raion, pentru a furniza informaţiile necesare şi sprijinul logistic.

Vezi și: Danube Protector 19. Braţul Sfântul Gheorghe şi Braţul Sulina, luate cu asalt

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel